Plytinės kartodromas rudenį pasitiko su greičiausiais vilniečiais

Rudens pradžią Plytinės kartodromas Vilniuje pasitiko surengęs kartingo turnyrą greičiausiems vilniečiams išaiškinti. Puiki atmosfera ir kone šimtas norinčių dalyvių privertė maloniai nustebinti.

„Nesitikėjom tokio ažiotažo. Galvojom susirinks dvidešimt, gal trisdešimt, tačiau kai užplūdo paraiškos teko skubiai stabdyti norinčių azartą ties keturiasdešimčia dalyvių, nes per tris turnyro valandas būtų niekaip nespėję pravažiuoti,“ – savo nustebino neslepia Plytinės kartodromo vadovas Darius Jonušis.

Kartodromas naujus mokslo metus pasitiko gerokai atnaujinęs savo įrangą – per vasarą atsirado nauja didžiulė švieslentė. Greičio mėgėjai čia ras naujus sportinius kostiumus, šalmus, pošalmius, laiko fiksavimo įrangą ir dar daug kitų ne taip greitai pastebimų naujovių, kuriuos įsigyti padėjo Vilniaus miesto savivaldybė iš sporto projektams finansuoti skirtų lėšų.

Turnyre visi dalyviai buvo suskirstyti į dvi kategorijas pagal svorį – iki 80 ir virš 80 kg. Taip buvo suvienodintos visų dalyvių galimybės konkuruoti sąžiningai. Todėl vienu metu vyko tarsi du turnyrai – vienas lengviems, kitas sunkesniems sportininkams.

Nepaisant to, kad vakaras buvo lietingas ir gan vėsus, į turnyrą susirinko visi dalyviai. Prieš pat lenktynes profesionalus sportininkas Justas Jonušis visiems norintiems pravedė nemokamas treniruotes – atskleidė savo greičio paslaptis, pasidalino patirtimi, kaip greičiau įveikti Plytinės kartodromo trasą.

Galų gale jau visai sutemus po itin dramatiškos ir azartiškos kovos labai slidžioje ir šlapioje trasoje, paaiškėjo šio turnyro greičiausieji.

Pirmoje grupėje prizininkų trejetas atrodo taip: trečioji vieta atiteko Sauliui Lagūnui, antroji – Juliui Parnavui, o laimėjo šioje grupėje Andrius Urbaitis.

Antrojoje svorio grupėje trečią vietą iškovojo Mykolas Gudžius, antrą – Darius Šveikauskas, o laimėjo šioje grupėje Rytis Rainys. Jam priklauso ir šio turnyro greičiausio pravažiuoto rato laikas – 59,322 sek. Tai labai geras rezultatas, turint omenyje tai, kad buvo itin slidu.

racing Uncategorized