Plytinės kartodromui – 56!

Vilniuje, Plytinės gatvėje, esančiame kartodrome, pagrįstai vadinamame automobilių sporto būsimųjų meistrų kalve, įprastas prieššventinis sujudimas. Rytoj, balandžio 28-ąją, daugelio pamėgta sporto bazė švenčia jau 56-ąjį savo gimtadienį.

Prieš beveik šešis dešimtmečius, 1967 m. balandžio 28d., Vilniaus miesto Darbo žmonių deputatų tarybos vykdomojo komiteto pirmininkas Jonas Vildžiūnas pasirašė sprendimą dėl žemės sklypo Senosios Plytinės gatvėje skyrimo kartodromo statybai. O vos po ketverių metų naujajame sostinės kartodrome įvyko ir pirmosios lenktynės.

Džiaugiamės, kad nuo tų laikų „Plytinės“ kartodromo veikla, net ir nelengvais pandemijos metais, niekada nebuvo nutrūkusi, – sako bazės direktorius Darius Jonušis. – O ir nutrūkti negalėjo, nes čia kasdien treniruojasi ne tik būsimieji automobilių sporto meistrai, bet ir daugelis gerokai vyresnio amžiaus žmonių, kiek primiršusių vairavimo įgūdžius ir norinčius juos atnaujinti, kad gatvėse ir keliuose jaustųsi gerokai saugesni ir nekeltų papildomų rūpesčių nei sau, nei kitiems eismo dalyviams“.

Kuo gi „Plytinės“ kartodromui ypatingas šis, 56-asis gimtadienis?

Didžiausia dovana, kad mus pamėgo sportui neabejingi žmonės, – sako tais pačiais metais, kaip ir kartodromas, gimęs ir irgi šiomis dienomis tokią pat sukaktį švenčiantis, seniausiai šiame objekte triūsiantis Aleksej Čerešniovyj. – Bazės gimtadieniui organizavome renginių ciklą, skirtą ne tik vaikams, bet ir suaugusiems. Tad perfrazuodami galime sakyti, jog šiemet gimtadienio tortą dalijasi ne tik vaikai“.

Vaikai, lankantys būrelį, aktyviai dalyvauja varžybose, kurios rengiamos kiekvienai amžiaus grupei atskirai – mini, micro, junior.

Plytinės“ kartodromas laimėjo sporto rėmimo fondo projektą, kurio tikslas – didinti vaikų fizinį aktyvumą (6-11m) grupėje. Sporto rėmimo projekto dėka įsigyti nauji vaikiški kartai, labai dominantys juos bandančius, nauji trasos atitvarai, naujos planšetės ir vaikiški šalmai. Todėl šiuo metu būrelį lanko daugiau nei ankstesniais metais vaikų.

Dabar užsiėmimai vyksta net septyniose atskirose būrelio grupėse.

 

Pasak kartodromo technikos direktoriumi tituluojamo A. Čerešniovyj, „Plytinėje“ vyksta užsiėmimai ne tik vaikams, bet ir šeimų turnyrai „Kartu su kartu”, socialiai remtinų vaikų turnyrai „Pirmi kartai” ir kiti.

Pasitinkant gimtadienį surengtas pirmasis „Plytinės“ kartodromo čempionatas, kurio pirmajame etape varžėsi net 84 dalyviai. Ne tik vaikai, bet ir kartingo sporte jau „užaugę” mėgėjai.

Šis turnyras rengiamas keturiose amžiaus grupėse, skirstomose ne tik pagal dalyvio amžių, bet ir jo svorį – mini su vaikiškais kartais, S PRO iki 65kg, L PRO 66-85kg ir XL PRO 85+kg.

Planuojama surengti net 7 čempionato etapus, užtruksiančius iki pat spalio mėnesio.

 

Viešųjų ryšių agentūra „Visus Bonus“


racing Uncategorized